DORPSHUIS DE TRAPKES

Kerkgebouw: Johannes de Doperkerk

Ligging: Hertogstraat 1 - Sprundel - ​Rupcken

Omschrijving

De neogotische kerk is een rijksmonument en dateert uit 1922. De toren is veel ouder, de geschiedenis gaat terug tot het einde van 15de eeuw. Het gebouw functioneert sedert 2015 niet meer alleen als kerk,  maar werd multifunctioneel heringericht als gemeenschapshuis De Trapkes ten behoeve van het Sociaal Kultureel Werk. Het gebouw werd uitgebreid met een foyer, terwijl binnenin onder meer door het inbrengen van een verdiep, diverse lokalen voor grote en kleine bijeenkomsten, voorstellingen etc. werden ondergebracht. Ook verenigingen en jongerenclubs kregen er onderdak. De parochie behoudt een huiskamer, kapel en een ruimte voor kerkdiensten. Deze ruimte is zonodig uitbreidbaar met de grote multifunctionele zaal.

Thema's

Buurt- & bewonersactiviteiten, verenigingsleven; Nevenbestemming naast religieus gebruik